Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

ПОЗИЦИЯ НА ПП ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ

LOGO

Обединени земеделци не участват в предстоящите парламентарни избори.

Преговорите за тях се превърнаха в абсурден пазарлък и надхитряване и бяха белязани с много фалш и лицемерие между партиите в център-дясно. В резултат на това демократичната общност остана силно разделена и днес няколко предизборни коалиции едновременно претендират, че са единствената алтернатива вдясно.

ПП Обединени земеделци проведе серия от разговори и срещи с представители на партиите от демократичното пространство. Положихме много усилия за постигане на консолидация на силите. Десницата обаче остана разделена и воюваща помежду си.

Вместо широк десно-центристки блок с обща програма, който да гарантира добро представителство на десния избирател в следващото Народно събрание, сега демократичната общност е силно фрагментирана.

Обединени земеделци отказа да участва в компромисни и безпринципни коалиции, които си поставят за цел не спечелването на доверието на избирателите, а влизането в парламента на всяка цена.

Тези, които най-много говориха за обединение вдясно и театрално призоваваха за консолидация, на практика минираха пътя към нея със задкулисни договорки.

Разделението на десницата е като автогол. То работи против собствения й успех и в услуга на левицата. За съжаление егоизмът и желанието за лично оцеляване на всяка цена на някои от представителите на десницата, се оказаха по-силни от каузата на обединението в център-дясно.

В навечерието на предстоящото българско председателство на ЕС България не може да си позволи да смени посоката и да се отклони от европейския път. С поведението си на принципа „разделяй и владей”, много от формациите в център-дясно  показаха, че не осъзнават своята отговорност за бъдещата политическа стабилност на страната.

За нас участието във властта никога не е било самоцел. И днес, въпреки че не участваме в предизборната кампания, организираме инициативи и отстояваме позиции, които реално защитават интересите и подкрепят българските производители, развитието на успешен и модерен агросектор и България на регионите.

Обединени земеделци отказа да бъде част от разцеплението в дясно. Ние винаги сме защитавали принципна позиция по отношение на мисията на демократичната общност, като гарант за успешното развитие на България и продължаването на реформите.

Нашата организация и занапред ще бъде последователна в отстояването на принципите на демокрацията и народовластието в България.

Призоваваме нашите членове и симпатизанти да бъдат с активна гражданска позиция и да подкрепят кандидати от демократичната общност, за да не допуснем отново на власт БСП и ДПС.

 

Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
Петя Ставрева: От държавника Стамболийски трябва да се учим и днес!

Обединени земеделци отбелязаха 138 години от рождението на земеделския водач 1 март 2017 г., София “Реформите на Стамболийски са пример...

Close