Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

Петя Ставрева: От държавника Стамболийски трябва да се учим и днес!

Обединени земеделци отбелязаха 138 години от рождението на земеделския водач

1 март 2017 г., София

Stamboliiski_2

“Реформите на Стамболийски са пример за държавническо поведение, от което трябва да се учим и днес!”. Това заяви председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева пред земеделци, симпатизанти и граждани по повод 138 години от рождението на земеделския водач Александър Стамболийски.

На събитието, пред Съюзния земеделски дом в София, присъстваха членове на националното ръководство на партията, сдружени земеделци от софийската организация и граждани. Гости на събитието бяха председателите на БСДП и РДП Йордан Нихризов и Захари Петров, Сашо Стоянов, организационен секретар и Жаклин Толева, председател на БДФ.

Министър-председателят Стамболийски поема държавното управление и извежда България от поредната  национална катастрофа след Първата световна война и от тежката политическа изолация, подчерта Ставрева.

Далновиден политик,  при управлението на Земеделския съюз Стамболийски връща страната ни на европейската политическа карта.

В периода 1920-1923 г., когато на власт е Земеделският съюз, той успява да прокара закони, с които се реформират основни сектори в българската държава, а въпросът за земята е най-важният, припомни тя.

В контекста на предстоящите парламентарни избори Петя Ставрева изтъкна, че ПП Обединени земеделци винаги са работили за реална консолидация на център-дясното политическо пространство.

За съжаление предизборните преговори бяха съпроводени с много фалш и лицемерие и в резултат на това център-дясното не е обединено, а силно фрагментирано, каза тя.

От Обединени земеделци ще продължим да работим за реален политически диалог, който гради мостове, а не чертае разделителни линии, подчерта Ставрева.

Тя посочи, че, в хоризонта на предстоящото българско председателство на ЕС през 2018 година, страната ни не трябва да завива в „грешни посоки”.

Stamboliiski_1

По традиция и тази година на 1 март пред паметника на Стамболийски на ул. “Врабча” 1  в столицата  ПП  Обединени земеделци поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред делото на земеделския лидер.                                                      Годишнината бе отбелязана от организациите на Обединени земеделци в цялата страна.

Пресцентър на ПП Обединени земеделци

Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
138 години от рождението на Александър Стамболийски

На 1 март 2017 г.  се навършват 138 години от рождението на големия земеделски водач Александър Стамболийски. На тази дата...

Close