Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

ІV конгрес на Обединени земеделци преизбра Петя Ставрева

ІV конгрес на Обединени земеделци преизбра Петя Ставрева

Висшият форум се проведе на 29 октомври 2016 г. в Пазарджик       

iv-kongres_1

Четвъртият редовен конгрес на ПП Обединени земеделци преизбра за председател на партията Петя Ставрева. Висшият форум се проведе на 29 октоври 2016 г. в Зала „Маестро Георги Атанасов“ в Пазарджик. В него участва и почетният председател на организация та Анастасия Димитрова- Мозер.

„Обединени земеделци запазихме своята идентичност и продължаваме да бъдем почтена земеделска организация. Нашият съюз остава гръбнака на земеделското движение в България. Започнахме реална консолидация със земеделци от други структури, които днес са част от семейството на Обединени земеделци“, заяви пред делегатите от страната Петя Ставрева.

„Сред нашите приоритети са насърчаване на дребното предприемачество, развитието на бизнеса и създаване на условия, гарантиращи на младите хора възможности за по-добра реализация в родината ни. Трябва да продължим аграрната реформа, да осигурим подкрепа и при производството, и при реализацията на земеделската продукция, да насочим повече средства към младите фермери, да насърчаваме износа успоредно с търсене на нови пазари за българските продукти”, подчерта лидерът на Обединени земеделци. По думите й е време да изградим общество със силна средна класа, която да е гръбнакът на българската икономика.

Петя Ставрева посочи, че Обединени земеделци ще продължат да си партнират с  партиите от демократичната общност за реализирането на политики, които българските граждани очакват.

Това е отговорна мисия на всички, които съзнават, че правенето на политика в България трябва да бъде обърнато към хората, а не към партийните централи, заяви лидерът на Обединени земеделци.

iv-kongres_2

„Същността на демокрацията е в това да привличаш, а не да отблъскваш“, каза от своя страна  д-р Анастасия Мозер. Според нея политическият егоизъм в България е в особено големи размери и „вместо пазарна икономиика у нас има пазар на политиката“.                                                                                            Вие сте надеждата и същността на организацията, обърна се тя към делегатите и ги призова да работят за силна земеделска организация.

Сред официалните гости на форума бяха председателите на РДП и БСДП Захари Петров и Йордан Нихризов, депутатът от Реформаторския блок и член на националното ръководство на СДС Никола Хаджийски, народният представител д-р Красимира Ковачка – съпредседател на ПП Български демократичен център и депутатите Стефан Кенов и Росен Петров.

Приветствия до конгреса изпратиха д-р Счеслав Сикиерски – председател на Комисията по земеделие на Европейския парламент,  доц. Драго Михалев – председател от Съюза на репресираните от комунистическия терор в България, от Георги Пинчев, дългогодишен председател на БЗНС, от Торстен Гайслер – председател на Бюрото на фондация „Конрад Аденауер“ в България.

Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
ЦИК регистрира коалиция “Обединени земеделци, РДП и БСДП” за участие в националния референдум

Централната избирателна комисия регистрира Коалиция " Обединени земеделци, РДП и БСДП" за участие в националния референдум, който ще се проведе...

Close