Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

Анастасия Мозер и Петя Ставрева в Пловдив: Членството в ЕС е стратегическо за България

6_2P_CHELO

„В днешния труден свят, в който живеем, европейската общност е ос на стабилност, от която България има нужда”. Това каза почетният председател на Обединени земеделци Анастасия Мозер на пресконференция на 23 юни в Пловдив. Тя е категорична, че за България няма друга алтернатива, защото, ако нашата държава продължава да се развива, това се дължи до голяма степен на общата политика на ЕС, където държавите си помагат една на друга. Членството в една общност не е много лесна. То учи хората да бъдат солидарни, а повечето са егоисти и мислят, че само трябва да получават. Европейската идея за мен е велика.  Всяко едно излизане би било в ущърб на демократичните процеси, допълни Мозер.
“Днес, когато Обединена Европа изживява поредната криза, свързана с мигрантската вълна, е важно да запазим европейската идентичност и европейските ценности да бъдат отстоявани от всички нас”, заяви председателят на Обединени Земеделци Петя Ставрева.
В рамките на голямото евросемейство гласът на всяка държава е важен. А за нас е важно да оползотворяваме членството и да не губим средства от еврофондовете. Те в момента са единствената глътка въздух за бюджета, но контролът трябва да бъде адекватен”, добави тя.
Ставрева коментира и промените в изборния кодекс. От партията предлагат в общинските и секционните избирателни комисии да влизат и представители на партии от общинските съвети, които не са парламентарно представени.
Партията все още не е взела решение дали ще издигне самостоятелен кандидат или ще подкрепи избора на друга партия.  “Настояваме обаче за единна кандидатура в център- дясно. Но се закъснява с обявяването на имената на кандидатите и това пазене на тайна не е много демократично”, каза още почетният председател на партията Анастасия Мозер.

НЗЗ ХХI век

Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
Петя Ставрева, председател на Обединени земеделци: Вотът във Великобритания е изпитание пред Европейския проект

Резултатът от вота във Великобритания е ясен сигнал, че Европейският съюз се нуждае от реформиране, а европейските граждани от по-силна...

Close