Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

Обединени земеделци: Творчеството на Цанко Церковски да се изучава в училище

Tzanko Tzerkovski_1

Земеделците отбелязаха 90 години от кончината на писателя и политика и основател на Земеделския съюз

15 май 2016 г., Бяла черква

“Десетки училища в България днес носят името на Цанко Царкоски. Въпреки това негови произведения не са включени в учебната програма по литература. Затова от Обединени земеделци се обръщаме към министъра на образованието с предложение негови творби да бъдат включени в учебниците по литература.  Достатъчен аргумент за това е, че стиховете му  носят онова зрънце родолюбие, което училището трябва да възпитава в младите поколения.” Това заяви председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева пред участниците в Националния земеделски събор в местността Славееви гори, град Бяла черква.

На 15 май Обединени земеделци отбелязаха 90 години от кончината на писателя и политика, основател на Земеделския съюз Цанко Церковски. На събитието, организирано от Обединени земеделци и кметството на Бяла черква, присъстваха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, зам.-председателят на общинския съвет Иван Димитров, общински съветници, кметът на града Албена Тодорова, земеделци от страната, симпатизанти и родственици на поета.

Tzanko Tzerkovski_2

Церковски е ярка личност, чийто живот ни учи, че посвещаването на каузата на родината е нещо, за което си струва да живеем. Като отдаваме почит пред бащата на земеделското движение, ние поглеждаме и към бъдещето на България. Нека заедно да я направим просперираща и модерна държава, каквато искаха да я видят Цанко Церковски и хилядите му последователи, каза още Петя Ставрева.

Председателят на областната организация в Ловеч Пейко Гечевсъщо призова съидейниците си да работят за силна организация, която да бъде припозната от хората като изразител на техните интереси.

Приветствия към националния събор отправиха и кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и на Бяла Черква – Албена Тодорова.                                                                                    Неговото име живее в паметта на поколения българи и има заслужено място в  живота, историята и културата на страната ни. Той работи за демократична и интегрирана в Европа България, за обединени хора и силна държава,  заявиха представителите на изпълнителната власт.

Tzanko Tzerkovski_3

След приключване на официалната част земеделците от страната и представителите на политическите партии поднесоха венци и цветя пред паметника на Цанко Церковски.

 

 

Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
Петя Ставрева: Подкрепяме ветото на президента за Изборния кодекс

РДП, Обединени земеделци и БСДП призовават за консолидация на център-десните партии и обща кандидатура за държавен глава 11 май 2016...

Close