Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

Президентът връчва на д-р Анастасия Мозер орден “Стара планина” – Първа степен

На 30 юли 2015 г., четвъртък, от 14:30 ч. президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев ще връчи орден “Стара планина” – Първа степен, на д-р Анастасия Димитрова-Мозер.MOZER_6A

Решението за награждаването на г-жа Мозер е взето на заседаниета на Министерския съвет на 22 юли 2015 г. и е “заслужено признание за нейното активно участие в българския политически живот и за приноса й за европейската интеграция на България”, се казва в прессъобщението на правителството.

Д-р Анастасия Мозер е потомствен политик – дъщеря на земеделския лидер д-р Г. М. Димитров, едно от известните лица на съвременната българска политика и дългогодишен лидер на Земеделския съюз. В българската политика се включва през 1992 г., когато се завръща в България след промените. Избрана е за Главен секретар на БЗНС “Никола Петков”. След обединението на партията с БЗНС “Единен” е Главен секретар на БЗНС от 1992 до 1997 г. Анастасия Мозер е основател и лидер е БЗНС-Народен съюз и съпредседател на коалиция “Народен съюз”, която е част от управлението на ОДС.
От 2008 г. до 2011 г. е председател на ПП Обединени земеделци.

Анастасия Мозер е народен представител в ХХХVІІ, ХХХVІІІ, ХХХІХ и ХL Народно събрание, зам.-председател на ХL Народно събрание.

29a

Анастасия Мозер има докторска степен по романски езици от университета „Джордж Вашингтон“ във Вашингтон. Получава бакалавърска степен по френски език и магистърска от Института за езици и лингвистика към университета „Джорджтаун“ във Вашингтон.

Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
Възможностите за консолидация в хоризонта на изборите за местна власт обсъдиха партии от демократичното пространство

  Дискусия, организирана от ПП „Обединени земеделци” и с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер”,  събра в събота (17 юли 2015...

Close