Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

Обединени земеделци и гръцката партия на животновъдите подписаха споразумение за партньорство

Председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева и председателят на партията на животновъдите и земеделците в Гърция Евангелос Циобанидис подписаха споразумение за партньорство между двете организации. Това стана на 18 април 2015 г. в град Мелник по време на работна среща, организирана с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер”.
На нея присъстваха и представители на земеделски браншови организации от България и Гърция.

Двете партии ще инициират сътрудничество между земеделски производители, браншови организации и експерти в сферата на аграрната политика, развитието на регионите, опазване на околната среда и качеството на храните.

Обединени земеделци и гръцката земеделска партия планират съвместни инициативи за обмен на добри практики и изработване на общи предложения, становища и препоръки за подкрепа на производството и реализацията на земеделската продукция.

Организиране на съвместен Експертен аграрен съвет и партньорство със сродни организации от други държави на Балканите, е записано още в споразумението.

Време е да създадем условия за ефективно и трайно сътрудничество между земеделските производители в страните от Балканския регион и нашата инициатива за партньорство е важна крачка в тази посока, посочи Петя Ставрева.Melnik_2

Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
Обединени земеделци ще отбележат 136 години от рождението на Александър Стамболийски

На 1 март 2015 г. се навършват 136 години от рождението на големия земеделски водач Александър Стамболийски.   На тази...

Close