Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

Докато агенти на ДС правят прочит на историята ни, подмяната ще заличава истината

Татяна АТАНАСОВА

Вече 25 години  българската демокрация буксува под тежката сянка на бившата Държавна сигурност (ДС), която иска да сложи ръка на всички сектори в икономиката и да подчини обществото. И днес служителите на ДС, инфилтрирани в обществено-политическите сфери у нас, продължават задкулисно да  работят за това хората да са еднакво бедни, а оттам смирени и подчинени на местни велможи.

Част от този процес е и подмяната на българската история, чиято червена нишка идва от времето на комунистическия режим и продължава до днес – трето десетилетие след 10 ноември 1989 г.

Д-р Г. М. Димитров на посещение в Първата българска рота в НАТО, създадена по негова инициатива

Д-р Г. М. Димитров на посещение в Първата българска рота в НАТО, създадена по негова инициатива

Скандалът със съдържанието на учебника по история за 3 клас, който взриви освен общественото мнение и гилдията на историците, е своебразна слаба оценка за същата тази гилдия, чиито представители само си чешат езиците вместо да спрат този позорен процес на подмяна и опростачване!

Думата ми сега обаче е за всеизвестния проф. Божидар Димитров*, чийто коментар във в. Ретро ме провокира да се включа в говоренето по темата.

На въпроса: „Какво е 9 септември преврат, народно въстание?” професорът буквално открива топлата вода като казва, че „историята, не само у нас, силно се политизира през последните 100 години” И, видите ли, той разбрал това във…Ватикана!

Откровение, което, по мое скромно мнение, с един замах компрометира професорската му титла!

Как ще пишеш за Саксобургготски, за Сергей Станишев  „…или ще пишеш за Георги Михайлов (Михов, г-н професоре!) Димитров-Гемето, който е долен шпионин на пет разузнавания…”, пита оправдателно Божидар Димитров и продължава: „Как да напишеш за него, когато дъщеря му Анастасия Мозер по едно време беше на власт…” и т. н., и т. н.

Това изказване само по себе си е

 

манипулативно и не се основава на факти.

 

Д-р Г. М. Димитров не е бил шпионин, а политик, който се е борил против политиката на цар Борис ІІІ за съглашателство с нацистка Германия и е разобличавал комунистическата диктатура.

И тази негова битка продължава до края на живота му – 27 години в  изгнание той работи против тоталитарния режим у нас и комунистическите правителства в Източна Европа.

 

dimitrov.fwД-р Г. М. Димитров е политикът, по чиято идея през 1951 г. в базите на алианса в Западна Германия е създадена първата българска рота към НАТО.

Пак по негова идея водачите в изгнание се обединяват и действат като един в Съвета на Европа и ООН. И създават Съвета на поробените народи, чиято канцелария в Ню Йорк е била срещу седалището на Обединените нации.

На едно от първите заседания на Съвета на Европа отново по настояване на българския земеделски водач се гласува резолюция да бъдат оставени празни столове за бъдещите депутати от страните от Източна Европа, когато те бъдат освободени.

Тези исторически факти трябва да бъдат част от учебниците по история, а

 

не псевдоисторици да пишат учебници

 

и през медиите да слушаме брътвежите на един или друг „експерт”.

Който иска да чуе истината за тези събития, може да се обърне към биографията на д-р Г. М. Димитров, написана от проф. Чарлз Мозер.

Апропо, професоре,  демокрацията означава свобода на словото. Но явно Вие използвате тази свобода, за да говорите неистини и да се представяте за жертва на една или друга политическа конюнктура.

А всъщност Вие сте част от нея от времето на тоталитарния режим, та до днес. Защото агентурното Ви минало също е част от историята и това, че сте разпространявал Солженицин не може да го промени…

Като „агент на културно-историческото разузнаване” преди и като ментор на историята днес Вие правите само едно – подменяте фактите или акцентирате избирателно върху лица и събития и така осакатявате и българската история, и младите поколения, които няма да научат истината, а ще бъдат жертва на подмяната.

 

Елементарно, професоре!

Бъдете здрав!

 

*Във връзка с интервю на проф. Божидар Димитров

във в. Ретро, бр. 37 от 11 – 17. 09. 2014 г.

 

1 Comment
  1. Да предложат доказателства за подобни твърдения.

Page 1 of 0
Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
Обединени земеделци: Каузата на Никола Петков e свободна и независима България

Обединени земеделци, ПП “Никола Петков” и ГЕРБ отбелязаха                 67 години от убийството на земеделския лидер, политик и държавник “Днес, ден...

Close