Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

Анастасия Мозер: България е много малка за такава огромна корупция

Почетният председател на Обединени земеделци по бТВ в ексклузивно интервю от Вашингтон

MOZER4«България е много малка, за да има такава огромна корупция. Протестите трябва да продължат, защото хората са против тази корупция и искат повече откритост в управлението.» Това заяви почетният председател на Обединени земеделци д-р Анастасия Димитрова-Мозер в предаването „Тази неделя” на бТВ на живо от Вашингтон в скайп връзка.
По думите й политическият ландшафт много се е променил и затова е необходимо по-млади и по-гъвкави хора да се заемат с проблемите на България. Попитана дали би се върнала в българската политика Анастасия Мозер каза, че е взела своето решение. “Много съм доволна, че Петя Ставрева – един млад и енергичен човек, е председател на Обединени земеделци.”
Тя направи паралел с началото на промените у нас, когато, според нея, хората, които са се включвали в политиката са били “много повече идеалисти, готови да работят за България”.
Не така обаче стоят нещата днес. “Погледнете някои от новите партии – в тях има хора, които гледат само да взимат, а не да дават. Тъжна е картината на българската политика в момента. Новите партии се създават на принципа орел, рак и щука. Някои хора мислят, че щом се създава нещо ново, то е добро. Но както казва един голям френски писател – в живота няма почти нищо ново, всичко е добре предъвкано старо», коментира г-жа Мозер. Въпреки това България е направила много – член е на Европейския съюз и на НАТО и, предвид събитията в Украйна, това е една гаранция за демократичното развитие на страната ни, добави тя.
Оценката й за днешните управляващи е негативна – тяхната политика е остаряла. Сегашното правителство не е добро за България. То с нищо не допринася за развитието на страната в каквото и да е отношение, каза почетният председател на Обединени земеделци.
Противоположно е мнението й за работата на президентската институция. «Искам да поздравя президента, който има смелостта да казва това, което мисли и според мен той е прав в повечето случаи. Хубаво е да се чуе един разумен глас, защото България има нужда от такива хора, а не от опортюнисти, каквито се навъдиха прекалено много», заяви г-жа Мозер.
Не познавам добре Пламен Орешарски от времето, когато бе в СДС, но в България винаги е имало много пумпали, които се въртят около всички партии. И в новата партия на Бареков има един куп пумпали, които си търсят място или в Европарламента, или в българския парламент. Те са били в най-различни партии и това е липса на принципи и на позиции, което е тъжно. Въпросните хора никога няма да спрат да се въртят нагоре-надолу, защото те търсят някъде да се закачат, защото не им стига това, което са натрупали в миналото, а искат още да взимат от българския народ, коментира ситуацията в българското политическо пространство Анастасия Мозер. Тя бе категорична, че сериозна партия не се прави с такива хора. Избирателите изгубиха доверие в политиците точно заради такива като тях.
Тя каза още, че Бойко Борисов е направил много по време на своето управление, но ние имаме този лош навик да гледаме само негативните страни на нещата и да не признаваме добрите. Същото беше и по отношение на управлението на ОДС. Имаше такъв вой срещу това управление, а то направи много за България. За жалост ние не ценим направеното, а гледаме само да критикуваме, смята Анастасия Мозер.
Според нея една от причините за неуспешния преход е непостоянството на българския гласоподавател и тенденцията му да вярва на лъжи. Но демокрацията е един постоянен процес, в който хората трябва да участват непрестанно, добави тя.
Пожеланието й към българите и към медиите у нас е да търсят истината и да работят за нея и за доброто на България.

НЗЗ ХХІ век

Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
Земеделска среща в село Згалево

Помощ за дребните стопани поискаха фермери от Пордимска община В навечерието на Великден земеделска среща събра членове и симпатизанти на...

Close