Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

Петя Ставрева: Категорично възразяваме срещу манипулациите и наглите опити за подмяна на политическото ни представителство!

ПП Обединени земеделци не участва в общ политически проект със Синьо единство и продължава разговорите за реална, а не фасадна консолидация в център-дясно, заяви лидерът на партията

10.03.2014 г., София

ПП Обединени земеделци не участва в общ политически проект със Синьо единство

ПП Обединени земеделци не участва в общ политически проект със Синьо единство

ПП Обединени земеделци не участва в общ политически проект със Синьо единство за европейските избори, заяви на пресконференция днес, 10 март 2014 г. председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева. По думите й в медиите се тиражират манипулативни внушения за присъствието на партията в този политически проект.
В брифинга участваха също Бистра Славова от националното ръководство, Симеон Стоилков и адвокат Снежана Сутулова.

„С нашето име злоупотребяват изключени от партия лица, които вече нямат нищо общо с Обединени земеделци“, заяви Ставрева и припомни, че тези лица са изключени с решение на Третия редовен конгрес на партията именно заради опити за подмяна и разединение в земеделското движение.
Като „евтино политическо плагиатство и подмяна“ тя определи внушенията за присъствието на Обединени земеделци в общ политически проект със Синьо единство.

„Неприемливо, неморално и непочтено е от една страна Синьо единство да предлагат партньорство и да водят преговори с легитимното ръководство на Обединени земеделци, и в същото време да се договарят и да лансират изключени от партията лица, които злоупотребяват с нейното име“, заяви Ставрева.

„ПП Обединени земеделци е легитимен политически субект, чието име не може да бъде използвано в подобна политическа подмяна, срещу която ръководството на партията категорично възразява!“, е позицията на председателя на Обединени земеделци.

В някои медии бе показано и логото на партията, което е подвеждаща информация спрямо нашите членове и симпатизанти и е недопустимо, добави тя.

„В навечерието на избори отново ставаме свидетели как различни политически формати се опитват да си сложат на ревера земеделската детелина. Ние категорично възразяваме срещу поредния опит за подмяна в земеделското движение от хора, които не са обединители, а разединяват земеделския съюз“, заяви Петя Ставрева.

„В навечерието на избори отново ставаме свидетели как различни политически формати се опитват да си сложат на ревера земеделската детелина…
Тя посочи, че към момента на подписване на политическата платформа т. нар. Гражданско сдружение Обединени земеделци и демократи не съществува в правния мир като юридически субект.

По думите й се прави опит за евтино присвояване на години градено доверие и политическа идентичност чрез регистриране на гражданско сдружение, за което по закон се изискват минимум трима души и регистрацията става за няколко дни, докато за партия са необходими пет хиляди души и са необходими няколко месеца.

„Синьо единство анонсира излизането от Реформаторския блок заради политическа подмяна и заради отричането на важни и достойни политически ценности на традиционните десни партии. Сега те демонстрират, че са готови на всякакви ходове, за да останат на политическата сцена – като се договарят с хора, които се опитват да подменят политическа идентичност и представителност на земеделското движение – тези на ПП Обединени земеделци“, заяви от своя страна членът на националното ръководство Бистра Славова.

ПП Обединени земеделци не участва в задкулисни договорки за предстоящите европейски избори.
Ние водим открити разговори за постигане на реална, а не фасадна консолидация в демократичното пространство, коментира още Петя Ставрева. Тя посочи, че сред желаните от земеделците партньори са ГЕРБ и други политически организации от демократичния спектър.

Опитите за омаловажаване на събраните стотици хиляди подписи за провеждане на референдум за изборното законодателство паралелно с предстоящите евроизбори, обслужват статуквото и са в противоречие с желанието на българския народ за разбиване на „изборния монопол“, посочи също Петя Ставрева.

Според Обединени земеделци гласът на българския народ трябва да бъде чут по отношение на необходимите промени в изборното законодателство.

1 Comment
  1. http://www.youtube.com/watch?v=s8vK5skhcdI
    злоупотребата с името и логото на земеделския съюз – tvevropa.com

Page 1 of 0
Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
Пазарджик – 135 години от рождението на земеделския лидер

Инж. Емил Йончев, зам.-председател на ПП Обединени земеделци:   Пазарджик е на Стамболийски и на земеделците!   135 години от...

Close