Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

Пазарджик – 135 години от рождението на земеделския лидер

3aИнж. Емил Йончев, зам.-председател на ПП Обединени земеделци:

 

Пазарджик е на Стамболийски и на земеделците!

 

135 години от рождението на земеделския лидер, държавник и реформатор

 

1 март 2014 г.

 

“Днес отбелязваме 135 години от рождението на Александър  Стамболийски – основоположник, идеолог и водач на Българския земеделски народен съюз.

Държавник и политик от първа величина, в своето управление Стамболийски проведе реформи, които са актуални и за днешна България”.

 

Това заяви зам.-председателят на ПП Обединени земеделци и областен лидер на съюзната организация в Пазарджик инж. Емил Йончев пред земеделци и граждани по повод годишнината от рождението на земеделския лидер.

 

Стамболийски беше гражданин на Пазарджик, припомни той и призова своите съидейници и съграждани  да кажат на децата и внуците си, че земеделската организация в Пазарджик и региона бе създадена и укрепна  под неговото лично ръководство.

1a

Инж. Йончев припомни, че през 1906 г. земеделският водач е пишел статиите си за вестник „Земеделско знаме” в магазина на Георги Стойнов, основателя на градската земеделска дружба в Пазарджик.

Затова “Пазарджик е града на Стамболийски и на земеделците, а не на ДПС и на други политически сили”, заяви зам.-председателят на Обединени земеделци.

2a

Йончев отбеляза и законодателната дейност на правителството на Земеделския съюз и подчерта, че кабинетът на Стамболийски създава закони в полза на хората, в защита на земеделските стопани и за опазването на имотите им. По време на неговото управление е задължително и изкупуването на земеделската продукция на високи цени, за да не бъде ограбван труда на земеделския производител.

Нека отстояваме земеделска идея, която исполинът Стамболийски ни завеща, завърши словото си инж. Йончев.

 

По традиция и тази година на 1 март пред паметника на Стамболийски в Пазарджик  ПП  Обединени земеделци поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред делото на земеделския лидер. Близо сто души, членове на организацията от града и региона, дойдоха да отдадат почит и да се поклонят пред делото на Стамболийски.

На честването земеделец ветеран развя знаме с лика на Стамболийски от далечната 1903 г.

Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
Петя Ставрева, председател на ПП Обединени земеделци: Стамболийски предрече обединена Европа!

135 години от рождението на земеделския лидер, държавник и реформатор Днес отбелязваме 135 години от рождението на Александър  Стамболийски -...

Close