Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

Обединени земеделци се поклониха пред жертвите на комунизма

“Без лустрация няма реална демокрация», каза председателят на партията Петя Ставрева

1a

Обединени земеделци се поклониха пред жертвите на комунизма

1 февруари 2014 г., София

 

Обединени земеделци се поклониха пред мъчениците на тоталитарната система и поднесоха венци и цветя пред мемориала на жертвите на комунистическия режим край НДК в София.

 

На възпоменателното събитие на 1 февруари присъстваха председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, членове на националното ръководство на партията и репресирани земеделци.

 

«На дати като тази се покланяме пред страдалците на българската нация, отдали живот и дело за свободна България. За да е родината ни част от демократичния свят, където хората са равноправни и сами коват съдбата си и бъдещето на своите страни.

 

Паметта на жертвите на комунизма ни задължава да бъдем бдителни и да не допускаме посегателства срещу свободата и демокрацията в България, коментира Петя Ставрева.

2a

Обединени земеделци се поклониха пред жертвите на комунизма

 

Тя подчерта, че без лустрация няма реална демокрация. Затова черните страници на комунистическите репресии трябва да бъдат прочетени докрай от обществото и демокрацията у нас да започне на чисто – без компромати и политически шантаж».

 

Така  ще бъде свалена маската на статуквото, против което месеци наред протестират стотици хиляди българи, категорична е Ставрева.

Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
ПП Обединени земеделци подкрепя президентската инициатива за референдум с евроизборите

ПП Обединени земеделци подкрепя инициативата на президента за насрочване на референдум за необходими промени в изборното законодателство, който да се...

Close