Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

Обединени земеделци настояват за оставка на правителството и консолидация на десницата

“ПП Обединени земеделци настоява за незабавната оставка на кабинета  “Орешарски”. Правителството на партийните обвързаности и лобистките интереси, което днес управлява България, изгуби общественото доверие още със старта на новата власт.” Това се казва в декларация на  ПП Обединени земеделци, приета на заседание на Управителния съвет партията.

slide_oza

Скандалното назначаване на медийния олигарх Делян Пеевски за шеф на ДАНС и поредицата от гафове при попълването на състава на кабинета предизвикаха гнева и неодобрението на българските граждани, които искат оставката и на правителството, и на подкрепящата го тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака.

 

Настоящият парламент, който излъчи това правителство, също е вреден за България и трябва да си ходи, се посочва в документа.

“Страната днес се управлява от политическия сговор между компрометирани политически формации.

 

Фактът, че парламентарното мнозинство се крепи на гласа на Волен Сидеров, прави 42-то Народно събрание неустойчиво и слабо. В този си състав парламентът не представлява голяма част от българските граждани, а монополите в политиката”, е категоричната позицията на Управителния съвет на съюза.

 

ПП Обединени земеделци подкрепя справедливите протести на българските граждани срещу правителството на олигархията и задкулисието. Днес страната ни се нуждае от реформаторско управление с участието на партиите от демократичния спектър, които са алтернатива на статуквото, заявяват от партията.

 

Управителният съвет на ПП Обединени земеделци призовава за консолидация на партиите от демократичното пространство и за

обединение около общи приоритети и обща програма за извеждане на страната от кризата, се посочва в документа.

 

В декларацията партията заявява своята подкрепа и за масовите протести на производителите на зеленчуци и плодове от Южна България,  които настояват за засилен граничен контрол на вноса на земеделска продукция от трети страни.

 

Подкрепяме исканията и на земеделските стопани и призоваваме българските граждани да участват в битката за народовластие, заявяват от Обединени земеделци.

1 Comment
  1. А дали са коментирали резултатите от изборите и нашият “принос” за тях?

Page 1 of 0
Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
Брой 24

Close