Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

ОБРЪЩЕНИЕ ЗА КОНСОЛИДАЦИЯ НА ДЕМОКРАТИЧНАТА ОБЩНОСТ

ПП ”Обединени земеделци”, БСДП и РДП

към демократичните партии и движения в България
slide_oza

След парламентарните избори на 12 май 2013 г. огромна част от българските граждани останаха без политическо представителство в парламента. Въпреки бурните протести срещу монополите и олигархията през пролетта, след предсрочния вот  статуквото бе съхранено и дори разшири своите позиции.

Новият парламент и сформираното от него правителство още с първите си действия показаха, че не могат и не желаят да се справят с наболелите въпроси в нашето общество и са изцяло в плен на корпоративни интереси и задкулисие. Това естествено възпламени народното недоволство и хората справедливо поискаха оставка на кабинета „Орешарски”.  Ние подкрепяме протестите и призоваваме българските граждани да участват в битката за народовластие.

За да не се повторят резултатите от предишния вот, се обръщаме към всички демократични партии и движения, с  призив за обединение около общи приоритети и обща програма за извеждане на страната от кризата. Призвани сме да положим усилия за общо явяване на следващите избори в рамките на единен дясно-центристки блок, който да предложи реална алтернатива на нашите сънародници.

Като продължители на традициите на партии, отстоявали през годините демократичните ценности в България, призоваваме всички честни хора към обединение срещу подмяната и недъзите на прехода у нас. Предлагаме на обща кръгла маса в най-кратки срокове да дискутираме заедно нужните стъпки за консолидацията на демократичната общност.

Искрено вярваме, че е настанало време партийният егоизъм да отстъпи място на разума, защото историята ни учи, че обединението прави силата.

 

19 юни 2013 г. 

1 Comment
  1. Правилно действие! Подкрепям го! Очаквам положителни отзиви и скорошна реализация на предложеното! Пазете се от лошите личности! Има такива, които лесно се продават! Тези познайници да се елиминират от този процес!!! Нека останат да гледат отстрани процеса. Мога да спомена такива имена, но се въздържам сега, защото са много! Бъдете здрави и радостни!

Page 1 of 0
Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
Демокрацията е по-силна от ретроградните сили

Скъпи сдружени земеделци, Радостно е, че в тези тежки за България дни вие пак сте тук, за да почетете делото...

Close