Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

Петя Ставрева: Днес България се нуждае от реформатори като Стамболийски!

90 години от жестокото убийство на земеделския водач и държавник

 

Slavovitza_2013“Днес повече от всякога България се нуждае от реформатори като Стамболийски. Но вместо това в управлението на страната има прекалено много “калинки”, политически брокери и зависими хора. Затова вече 24 години от началото на промените крачим “една напред и две назад”.

Време е да се обединим около приоритети и успешни решения за ускорено развитие на държавата. Защото кризата в страната продължава, тя е повсеместна.

 

Хората са много разочаровани от това, което се случва. Вчера чашата на търпението преля с избора на Пеевски за председател на ДАНС. Това скандално и безпринципно решение на новата власт показва, че държавата не върви по правилния път. Пътят на реформите, който начерта Стамболийски. Време е Земеделският съюз да стане двигател на промяната в демократичния спектър като обединяваме хората, които споделят принципите на демокрацията и искат да живеят в просперираща европейска България.”

 

Това заяви  на 15 юни, председателят на Обединени земеделци Петя Ставрева на Янини грамади над село Славовица. Там стотици земеделци и демократи  от цялата страна се събраха на Националния възпоменателен събор, за да почетат живота и делото на земеделския водач и държавник Александър Стамболийски.  Тази година се навършват 90 години от неговото жестоко убийство.

 

“Няма друг български политик, който в продължение на 90 години да е честван от своя народ. Не случайно в края на ХХ век група американски историци го посочиха за политик на столетието. Днес, ние, неговите последователи, можем да предложим успешни решения за управлението на България, заяви от своя страна председателят на областната партийна структура в Пазарджик инж. Емил Йончев. Той призова съидейниците си и партньорите от център-дясното пространство за консолидация на принципна основа в името на демокрацията.

Slavovitza_2013_1

Гости на събора бяха председателят на СДС д-р Емил Кабаиванов, главният секретар на СДС Константин Арабаджиев, говорителят на синята партия Любен Петров, Марио Топчийски, както и председателите на БСДП Йордан Нихризов, на РДП Захари Петров, председателят на Общинския съвет на община Септември Антон Влахов и главният секретар на общината Атанас Танев, Николай Недев – изпълнителен секретар на КНСБ, представители на местната власт.

В честването се включиха и земеделците с организационен секретар Сашо Стоянов и председател на Управителния съвет Рени Богданова.

Slavovitza_2013_2

“Днес ние живеем в държава-член на Европейския съюз, където основите на демокрацията, на народовластието и на морала са потъпкани”, обърна се към земеделците лидерът на СДС д-р Емил Кабаиванов. Той изрази категоричното си несъгласие със състава на кабинета “Орешарски” и определи като политически нонсенс правителство с участието на ДПС и Атака. “Не можеш в него да сложиш министри и зам.-министри, които са предани на нечии икономически интереси, но не служат на България. Вчерашното назначение (б. ред. – на Дилян Пеевски за шеф на ДАНС) показва накъде вървят това правителство и това Народно събрание”, каза Кабаиванов и прогнозира “още неприятни изненади”  от властта.

 

Председателят на СДС призова земеделците заедно да продължат нелесната битка в защита на демокрацията и България. “Ще продължим да бъдем рамо до рамо, защото България се нуждае от спешна промяна, от хора с морал и професионализъм, които милеят за България и българските национални интереси”, завърши Емил Кабаиванов.

 

“Ние искаме е България да бъде демократична, да има народовластие!”, заяви председателят на БСДП Йордан Нихризов.

В настоящата ситуация постоянно се говори за алтернатива и се предлага тя да бъде свързана със закриването на традиционните партии. Причината да се иска това е желанието да бъде завършен олигархичният път на страната, каза той и подчерта, че – Алтернатива могат да бъдат традиционните партии, заедно с всички демократични движения.

 

“Правилното решение е, че сме заедно!”, обърна се към земеделците председателят на РДП Захари Петров и ги призова за работа и постоянство, за успеха на България.

 

Рени Богданова се обърна към участниците в събора кс призива: като наследници на Стамболийски да не забравят заветите му и да пазят идеите, принципите и идеалите, които той ни завеща.

 

Приветствия към земеделците изпратиха Надежда Нейнски – евродепутатът и член на ПП “Синьо единство”, д-р Марко Арндт – ръководител на бюрото на фондация “Конрад Аденауер” в София и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

 

След приключването на официалната част членовете на националното ръководство на Обединени земеделци, гостите и земеделци поднесоха венци и цветя в костницата на Александър Стамболийски – пантеона на земеделската Голгота.

1 Comment
  1. ОБНОВЕНА!

Page 1 of 0
Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
Обединени земеделци: Изборът на Пеевски доказва, че България се управлява от правителство на олигархията

Мястото на Земеделския съюз не е под шапката на социалистите! “Изборът на Дилян Пеевски за председател на ДАНС доказва, че...

Close