Тел.: (02) 987 08 71
Englishgb

Коалиция СДС: Президентът и ЦИК трябва да гарантират честността на изборите

Недопустимо е задкулисните играчи да решават каква ще е съдбата на България с фалшификации, заяви председателят на Обединени земеделци Петя Ставрева

Председателите на СДС, Обединени земеделци, движение Гергьовден и водачи на листите на СДС дадоха извънредна пресконференция в деня за размисъл, 11 май 2013 г., предизвикана от извънредните събития, хвърлящи сянка върху честното провеждане на изборите.

Коалиция СДС: Президентът и ЦИК трябва да гарантират честността на изборите

Коалиция СДС: Президентът и ЦИК трябва да гарантират честността на изборите

„24 г. след промените ние сме особено чувствителни към всякакви опити за манипулация, тъй като СДС и България вече сме преживявали избори, в които вота на гражданите бе явно подменен, и всички изпитахме несполуките от това. С купени и фалшифицирани гласове обаче можеш да вземеш властта, но не можеш да управляваш. Народът рано или късно въстава, но за съжаление се губят години. А днес нямаме лукса да губим повече време“, заяви председателят на СДС д-р Емил Кабаиванов.

„Подкрепяме категорично действията на Прокуратурата и ДАНС и настояваме да се стигне докрай в разследването на скандалите с подслушванията и незаконно отпечатаните 350 000 бюлетини за изборите. Обръщаме се към Президента на републиката назначеният от него кабинет да гарантира в утрешния ден честни избори, тъй като той ще носи цялата отговорност, ако има съмнения за тяхното демократично провеждане, продължи Кабаиванов. Той настоя ЦИК да вземе спешни мерки, за да могат българските граждани да направят своя избор. Според СДС реална мярка е да се разпореди на СИК маркиране на печатите и след като бъде положен първият печат, бюлетините да се подписват от трима членове на комисиите. Вторият печат да бъде полаган само ако на бюлетината вече има белязан печат и три подписа.

Председателят на Обединени земеделци Петя Ставрева каза, че е дошло време разделно, време да се разделим с партиите на статуквото, които манипулират, подслушват и променят вота на българите. Недопустимо е задкулисните играчи да решават каква ще е съдбата на България с фалшификации, подчерта тя и призова хората да гласуват на 12 май.

„Единственият начин да се противопоставим на фалшифицирането на изборите и купуването на гласове, е като излезем масово да гласуваме. Защото няма по-добро лекарство за демокрацията освен повечето демокрация. Колкото повече стават отвратените от политиката, толкова повече стават отвратителните в нея.“ – каза Любен Дилов.

От СДС припомниха, че първи са алармирали, че се готви подмяна на вота, когато представители на коалицията не бяха допуснати за членове на РИК и СИК. Те подчертаха, че като гарант на законността, свободата и личното достойнство няма да позволят поредна манипулация изборен резултат и ще направят всичко възможно онези, които се опитват да го наложат, да бъдат спрени.

1 Comment
  1. Колко милиона бюлетини всъщност са произвели от началото на месеца и са пръснати по структурите на партията им някой ще даде ли отговор?

    Излиза, че никой не гласува за ГЕРБ а ГЕРБ печели хаха.

Page 1 of 0
Leave a Reply

Публикации

Адрес

12 бул. "Витоша", 1000, София
Тел.: (02) 987 08 71
Централа Партия "Обединени земеделци"
Website: http://zemedelci.org
[email protected]
Read previous post:
Петя Ставрева се покланя пред героите на Априлската епопея в Перущица

В историята на всеки народ има героични събития, които се съизмерват единствено с вечността. Там жаждата за свобода, саможертвата и...

Close